Guest post: Nicu Wagner despre Conferinţele din Germania

by

Am avut harul să particip prima dată la Conferinţă în 1989, Schloss Naumburg, mi-am făcut poză cu Alexandru Groza, cu fratele Boieru şi cu mulţi alţii. Au urmat alte conferinţe, alţi slujitori, alte locaţii….s-au schimbat multe lucruri de atunci. Participând şi la alte Conferinţe (Convenţii, cum le zic cei de peste Ocean) mi-am permis să fac o comparaţie între conferinţele din Germania şi cele la care am participat ca şi cântăreţ invitat. Am rămas la aceeaşi părere încă: suntem departe, suntem în urmă. Modul cum se organizează Conferinţa, programul propriu-zis…, cazare, invitaţi (apropo: cine este invitat anul acesta?)

NU vrem să învăţăm şi de la alţii a căror Conferinţe au un succes deosebit. De ce?… Ne întâlnim o dată pe an, de aceea cred că ar fi binevenită o revizuire totală a modului de organizare a Conferinţei. Cred că ar fi foarte bine să se formeze un comitet (sună cam comunist) sau un grup de organizare mai lărgit care să organizeze Conferinţa, iar fiecare departament de slujire să fie reprezentat de cel puţin doi sau chiar trei slujitori din biserici diferite. Poate că acest comitet de organizare există deja şi nu ştiu… . Scuze!

Mă opresc aici, iar ceea ce am scris este din dorinţa personală ca această lucrare (Conferinţa) să fie ziditoare pentru toţi participanţii şi spre Slava lui Dumnezeu. Amin.
M-aş bucura să fie cât mai multe propuneri, sugestii.
Cu mult respect şi dragoste frăţească: Nicu Wagner.

Reclame

3 răspunsuri to “Guest post: Nicu Wagner despre Conferinţele din Germania”

 1. KAST Says:

  Sunt intr-u totul de acord cu Propunerile si Sugestile fr.Nicu Wagner Dar pare ca nimeni nu aude si nimeni nu se simte vinovat !!
  Toti doresc doar sa CONDUCA !! dar fara RASPUNDERE !!

 2. Cris Says:

  Nimic despre conferinta din Germania de anul acesta? Nicaieri nici un anunt? Mai ales ca inscrierile au fost pana azi! Organizare praf.

 3. Andreea Says:

  Problema Conferintei e ca multi nu vor sa se implice. Exista biserici care mai demult se ocupau de organizare si faceau parte din grupul de cantare la conferinta. Astazi sunt probabil diferente prea mari de viziune asupra lucrarii si nu au mai vrut sa se adapteze probabil. Ce sa mai vorbim, in Germania de astazi se deschid biserici noi foarte des din una singura se fac doua si mai apoi trei…, toate romanesti si in acelasi oras. Unde e unitatea, unde e acceptarea celorlanti? Oare ce gandesc cei din lume cand vad asta? Un singur exemplu ar fii in Trossingen unde sunt 4 biserici penticostale romanesti, sau mai bine zis patru nuclee. Cam asta e intre romani, unde sunt doi, deja se cearta care sa fie sef. Bisericile din acelasi oras nu sunt unite si de multe ori membrii nu se pot vedea in fata si asta a afecatat si conferinta prin neparticiparea multora care s-au scindat. Sa ne ajute Domnul sa ne iertam unii pe altii si sa ne unim pentru lucrarea Domnului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: