Curs de limba română

by

GUVERNUL ROMANIEI 

DEPARTAMENTUL PENTRU ROMANII DE PRETUTINDENI

CURS DE LIMBA ROMANA ONLINE

Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni lanseaza programul “Curs de Limba Romana”, cu scopul de a promova studiul limbii romane in comunitatile romanesti de peste hotare.
Proiectul prezinta un caracter inedit, numarindu-se printre putinele resurse electronice disponibile care permit accesarea si parcurgerea gratuita a unor module de studiu a limbii romane.

Cursul se adreseaza romanilor aflati in afara granitelor care vorbesc limba romana, insa nu au studiat intr-o institutie de invatamant cu predare in limba romana, precum si celor care doresc sa dobandeasca si sa isi perfectioneze cunostintele gramaticale si de lexic.

Portalul vizeaza stimularea capacitatii de intelegere, de dialog si de asimilare a unei pronuntii corecte in limba romana, fiind structurat in 3 module si 30 de lectii, formulate in functie de gradul de dificultate abordat. Cursul nu necesita cunostinte avansate de folosire a computerului, iar exercitiile si textele sunt insotite de materiale audio si ilustratii care faciliteaza parcurgerea lor.

Acest portal poate reprezenta un instrument util atat pentru studiul individual, cat si in cadrul orelor de limba si literatura romana.

Accesarea lectiilor si a modulelor este gratuita si se poate face direct de pe pagina de index a Departamentului pentru Romanii de Pretutindeni sau introducand adresa

http://www.dprp.gov.ro/elearning/

Invitam presa de limba romana si mediul asociativ romanesc din intreaga lume sa sustina mediatizarea acestui portal ce are drept scop promovarea limbii romane peste hotare.

Cursul de Limba Romana a fost realizat cu sprijinul DRP, in cadrul unui proiect propus de Liga pentru Utilitate Publica.

————————————————————————————–
DEPARTAMENTUL PENTRU ROMANII DE PRETUTINDENI
Bd-ul. Primaverii Nr. 22, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel.: +40374.203.794, fax. +40374.203.795,

e-mail: drp@ dprp.gov.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: