Noe a umblat cu Dumnezeu – Zac Poonen

by

Cuvântul Săptămânal, Februarie 2012 (1)

Christian Fellowship Church, Bangalore, India

http://www.cfcindia.com

————————————————————

 

Noe a umblat cu Dumnezeu

– Zac Poonen

 

Enoh şi Noe sunt primii doi predicatori menţionaţi în Biblie şi amândoi au umblat cu Dumnezeu. Să dea Dumnezeu ca de atunci încoace fiecare predicator să fi făcut acelaşi lucru!

 

Dumnezeu i-a cerut lui Noe să construiască arca şi Noe s-a apucat imediat de treabă. El nu L-a întrebat pe Dumnezeu cine urma să plătească pentru corabie. Dacă L-ar fi întrebat aceasta, Dumnezeu i-ar fi spus: „Tu însuţi, bineînţeles, trebuie să plăteşti.”

 

L-ai auzit vreodată pe Dumnezeu spunându-ţi că tu trebuie să plăteşti cheltuielile lucrării Lui, din propriul tău buzunar? Majoritatea lucrătorilor creştini simt că, dacă ei fac lucrarea lui Dumnezeu, altcineva trebuie să-i plătească pentru aceasta! Dar Noe n-a gândit aşa. El singur şi-a întreţinut familia şi pe el însuşi şi I-a slujit Domnului. Ca să câştige banii necesari să construiască arca, a fost nevoit să muncească în plus; dar a făcut aceasta bucuros. Dumnezeu are nevoie de astfel de oameni şi astăzi. Dacă, aşa cum a spus Isus, ultimele zile vor fi la fel de rele ca în timpul lui Noe, atunci, cu siguranţă că lui Dumnezeu îi sunt de asemenea necesari mulţi Noe în ultimele zile – bărbaţi care, asemenea apostolului Pavel, se întreţin singuri şi-L slujesc pe Domnul.

 

În mod sigur, oamenii l-au întrebat pe Noe cum vor intra animalele în corabie. Noe ştia că aceasta era treaba lui Dumnezeu, nu a lui. Iar Dumnezeu a adus înăuntru animalele în mod supranatural. Noe n-a făcut decât ceea ce trebuia să facă – să construiască arca. Toate celelalte chestiuni le-a lăsat în seama lui Dumnezeu. La fel şi noi, trebuie să facem numai ceea ce Dumnezeu ne-a spus să facem. Toate imposibilităţile le putem lăsa în seama lui Dumnezeu.

 

Citim că, la sfârşit, Dumnezeu a închis uşa (Geneza 7:16). Dumnezeu a fost cel care a închis uşa corabiei, nu Noe. Dumnezeu va închide şi uşa mântuirii într-o bună zi, când timpul intrării în împărăţia lui Dumnezeu se va încheia.

 

Arca este o imagine a lui Hristos şi a Trupului Său, biserica. Trebuie să fi fost incomod să trăieşti în interiorul corabiei, la fel cum poate fi şi în biserică! În biserică, suntem nevoiţi să ne amestecăm cu oameni diferiţi de noi iar mulţi dintre ei ne pot uneori chiar supăra. Dar, chiar dacă arca nu era un loc comod, ea era singurul loc sigur de pe pământ din acea vreme. La fel este biserica astăzi. Eu sunt fericit să fiu în biserică, chiar dacă în ea sunt şi oameni dificili. Sper că şi voi sunteţi fericiţi. De aceea îi şi invităm pe oameni să ni se alăture.

 

Când, în final, apele au început să descrească, Noe a scos afară din corabie un corb şi un porumbel – o imagine a cărnii şi a Duhului. Corbul nu s-a mai întors. Corbul găsise stârvurile oamenilor şi ale animalelor şi s-a delectat cu ospăţul pe care toate acestea i-l asigurau. În acelaşi fel, aceia care trăiesc potrivit pornirilor cărnii lor găsesc lumea drept un loc foarte plăcut. Însă porumbelul s-a întors foarte repede. Şi la fel se întâmplă şi cu ce care trăiesc potrivit Duhului. În lume fiind, ei nu se simt niciodată acasă şi tânjesc totdeauna să se întoarcă la părtăşia oamenilor lui Dumnezeu din biserică.

 

După ce Noe a ieşit din corabie, primul lucru pe care l-a făcut a fost să ridice un altar Domnului pe care a adus o jertfă de mulţumire (Geneza 8:20). Acest exemplu de a-L pune pe Dumnezeu pe primul loc şi de a-I aduce Lui închinarea şi recunoştinţa noastră este un exemplu bun de urmat de către noi întotdeauna.

 

Traducerea în limba română: Maria Magdalena

————————————————————

Pentru mai multe informaţii contactaţi-ne la adresa: romanian@cfcindia.com

————————————————————

Pentru a citi sau descărca ediţii anterioare “Cuvântul Săptămânal”

dute la: http://www.cfcindia.com/romanian/

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: