Nu vă lipsiţi de harul lui Dumnezeu – Zac Poonen

by

Cuvântul Săptămânal, Februarie 2012 (3)

Christian Fellowship Church, Bangalore, India

http://www.cfcindia.com

————————————————————

Nu vă lipsiţi de harul lui Dumnezeu

– Zac Poonen

Esau şi-a dispreţuit dreptul de întâi născut. Se spune în Geneza 27:34 că, atunci când a auzit că pierduse binecuvântarea, „a scos mari ţipete pline de amărăciune”. Acum el regreta decizia luată cu mulţi ani în urmă de a-şi vinde dreptul de întâi născut. Se gândise că va fi mai abil decât fratele său naiv, Iacov, luând de la el atât mâncarea, cât şi dreptul de întâi născut, mai târziu. Dar, la final, Dumnezeu a fost mai abil decât Esau. Dumnezeu ştie cum „să-i prindă pe cei înţelepţi în vicleniile lor” (1 Corinteni 3:19). El a luat măsuri ca Iacov să primească dreptul de întâi născut. Deci, toţi intriganţii deştepţi să ia aminte. Veţi culege în final de la Dumnezeu ceea ce semănaţi acum.

În Evrei 12:16,17 scrie: „Vegheaţi ca nu cumva să fie printre voi vreun desfrânat sau vreun lumesc ca Esau, care pentru o mâncare şi-a vândut dreptul de întâi născut. Ştiţi că mai pe urmă, dorind să moştenească binecuvântarea, a fost respins.” Când eşti tânăr, faci alegeri în viaţă. Când eşti tânăr, ajungi la o răscruce în cale în ceea ce priveşte, în special, chestiunile morale. De aceea se vorbeşte acolo despre oamenii imorali.

Vrei să beneficiezi de dreptul de naştere, de binecuvântări veşnice, de binecuvântări spirituale sau doreşti doar binecuvântările temporale, cele imediate, bolul de mâncare, cele care-ţi satisfac nevoile trupeşti? Aceasta este o alegere cu care se confruntă mulţi tineri în zilele noastre – o alegere între ceea ce este veşnic, spiritual şi plasat în viitor ŞI ceea ce este temporar, material (fizic) şi imediat accesibil.

Noi toţi ajungem deseori în calea noastră la acea răscruce. Moise a ajuns la ea şi a refuzat plăcerile păcatului, bogăţia Egiptului şi cinstea de a fi nepotul lui faraon (Evrei 11:24-26). Şi de aceea Dumnezeu l-a putut folosi. Mulţi dintre voi vă aflaţi chiar acum la acea răscruce. Poate spuneţi: „Să-mi fac puţin pe plac cu aceste lucruri. Mă voi pocăi pe urmă şi voi căpăta şi binecuvântare spirituală.” Permiteţi-mi să vă asigur că n-o veţi căpăta. Asemenea lui Esau, veţi culege numai ceea ce aţi semănat.

Faceţi acum alegerea corectă, căci spune acolo: „Vegheaţi ca nimeni să nu fie lipsit de harul lui Dumnezeu” (Evrei 12:15). Fie ca niciunul dintre noi să nu cadă de la harul lui Dumnezeu şi să sfârşească la fel ca Esau.

Traducerea în limba română: Maria Magdalena

Advertisements

2 Responses to “Nu vă lipsiţi de harul lui Dumnezeu – Zac Poonen”

  1. Vasilică Croitor Says:

    Exista aceste predici si in format video cu subtitrare?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: