Slujindu-L pe Domnul cu bucurie – Zac Poonen

by
Cuvântul Săptămânal, Februarie 2012 (4)

Christian Fellowship Church, Bangalore, India

http://www.cfcindia.com

————————————————————

Slujindu-L pe Domnul cu bucurie

– Zac Poonen


Există un verset frumos pe care doresc să vi-l arăt. El mi-a binecuvântat inima cu mulţi ani în urmă, când eram tânăr credincios. Este Geneza 29:20: „Iacov a slujit şapte ani pentru Rahela; şi anii aceştia i s-au părut ca vreo câteva zile, pentru că o iubea.”

Ceea ce făcea Iacov nu era o slujbă de birou. Era muncă grea la câmp, având grijă de oi. Era nevoit să muncească în timpul zilei sub soarele dogoritor şi să doarmă afară, în frigul nopţii. Şi-a pierdut chiar şi sănătatea. Dar cu toatea acestea, se spune că el a simţit cei şapte ani ca şi când ar fi fost pentru el doar câteva zile. Totul pentru că iubirea lui Iacov pentru Rahela era foarte pasională şi foarte puternică.

Şi eu m-am gândit: „Dacă Iacov a putut sluji în felul acesta pentru o femeie, cum ar trebui să-L slujesc eu pe Domnul care m-a iubit atât de mult încât Şi-a dat viaţa pentru mine?” Şi am spus: „Doamne, eu vreau să fie aşa şi în viaţa mea şi în slujirea mea pentru Tine. Mulţi ani de suferinţă, de durere şi confuzie să-mi pară doar ca vreo câteva zile, pentru că Te iubesc cu toată inima mea.” I-am spus aceasta lui Dumnezeu cu mai mult de 40 de ani în urmă. Astăzi, pot să mărturisesc că, după mai mult de patru decenii de slujire pentru Domnul (dintre care 34 de ani în lucrare creştină permanentă), toţi aceşti ani au fost doar ca vreo câteva zile pentru mine.

Şi acum spun: „Doamne, mai dă-mi cel puţin încă 29 de ani de sănătate ca să Te slujesc.” Şi aceştia vor fi tot ca vreo câteva zile în plus! N-ar fi fost posibil să am această atitudine dacă aş fi fost un afacerist creştin urmărind să facă bani.

Cel mai minunat lucru din lume este să-L slujeşti pe Domnul. Nimic nu poate egala aceasta. Şi, când am început să-L slujesc pe Domnul, am hotărât că nu-L voi sluji pentru bani, onoare, poziţie, acceptare sau glorie, ci doar pentru că Îl iubesc pe El care m-a iubit mai întâi.

Găseşti că truda ta pentru Domnul este anostă? Simţi aşa pentru că tu nu-L iubeşti pe Domnul cu toată inima ta.

Traducerea în limba română: Maria Magdalena


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: