Zidirea bisericii presupune sacrificiu – Zac Poonen

by
Cuvântul Săptămânal, Aprilie 2012 (1)

Christian Fellowship Church, Bangalore, India

http://www.cfcindia.com

————————————————————

 

Zidirea bisericii presupune sacrificiu – Zac Poonen
„Hristos a iubit Biserica şi S-a dat pe Sine pentru ea” (Efeseni 5:25). Pentru a zidi biserica, noi trebuie s-o iubim în acelaşi mod în care a iubit-o Isus. Nu este suficient să ne oferim timpul şi banii. Trebuie să ne dăm pe NOI ÎNŞINE – viaţa sinelui nostru.Când Dumnezeu a vrut să-Şi descrie dragostea Sa pentru om, El nu Şi-a putut-o compara decât cu un singur exemplu pământesc – dragostea unei mame pentru copilul ei nou-născut (Vezi Isaia 49:15). Dacă urmăreşti o mamă, vei vedea că dragostea ei pentru propriul bebeluş este plină de spiritul sacrificiului. Din zori şi până seara târziu, şi de-a lungul întregii nopţi, o mamă se sacrifică, şi se sacrifică şi se tot sacrifică pentru copilaşul ei; iar ea nu primeşte nimic în schimb. Pentru copilul ei, îndură cu bucurie durere şi discomfort, an după an, fără să aştepte ceva în schimb. În acest mod ne iubeşte şi Dumnezeu pe noi. Şi aceasta este natura pe care El doreşte să ne-o dăruiască şi nouă. Dar este imposibil de găsit o părtăşie undeva în lumea aceasta despre care să se poată spune cu onestitate că toţi membrii se iubesc unii pe alţii în felul acesta. Majoritatea credincioşilor ştiu numai cum să-i iubească pe aceia care sunt de acord cu ei şi care se alătură grupului lor. Dragostea lor este omenească şi foarte departe de dragostea jertfitoare a mamelor!! Cu toate acestea, dragostea Divină este ţinta către care ar trebui să tindem.

Unei mame nu-i pasă dacă ceilalţi din jur sacrifică sau nu ceva pentru copilul ei. Ea însăşi se va sacrifica bucuroasă. În acelaşi fel, acela care vede biserica la fel ca pe propriul copilaş nu-i va păsa dacă ceilalţi din jur sacrifică sau nu ceva pentru biserică. El însuşi se va sacrifica bucuros şi NU va avea nicio nemulţumire sau pretenţie faţă de nimeni altcineva. Aceia care se plâng că alţii nu se sacrifică de dragul bisericii nu sunt mame, ci bone angajate. Astfel de bone au ore de lucru fixe şi se vor plânge când bona pentru următorul schimb de 8 ore nu vine la timp.

Însă, o mamă nu lucrează în schimburi de 8 ore pe zi. Ea lucrează zilnic o tură de 24 de ore – an după an – şi nici măcar nu este plătită. Chiar şi atunci când copilul ei are 20 de ani, munca mamei nu s-a sfârşit!! Numai mamele pot avea lapte pentru copilaşii lor în fiecare zi. Bonele nu pot produce lapte pentru bebeluşii de care îngrijesc. În acelaşi fel, aceia care sunt ca mamele în biserică vor avea întotdeauna un Cuvânt pentru copiii lor spirituali – la fiecare întâlnire. Mulţi bătrâni nu au niciun Cuvânt pentru biserică deoarece ei sunt bone, nu mame.

O mamă nu aşteaptă nicio plată de la copiii ei. Niciun copil nu-şi plăteşte vreodată mama pentru serviciul ei. De fapt, dacă ar fi să calculăm salariile care ar trebui plătite unei mame până la vârsta de 20 de ani a unui copil, plecând de la plata unei bone pe oră, veţi ajunge la o valoare foarte mare!! Niciun copil nu şi-ar putea plăti vreodată mama!

Acum, întrebarea care ni se pune este: Cine e dispus să lucreze în felul acesta pentru Domnul şi pentru biserica Lui – fără să primească nicio plată, ci doar să se dea pe sine însuşi, zi de zi, an de an, până când vine Isus? Dacă Dumnezeu poate găsi undeva măcar o persoană cu acest spirit, El o va folosi să zidească biserica mult mai mult decât i-ar putea folosi pe 10 000 de credincioşi nehotărâţi, care încearcă să-I slujească fără spiritul sacrificiului.

Când se va întoarce Isus pe pământ iar tu vei sta înaintea Lui, vei avea vreun regret cu privire la modul în care ai trăit, sau vei putea să te uiţi înapoi la o viaţă petrecută cu folos pentru împărăţia lui Dumnezeu? Mulţi hoinăresc şi-şi irosesc vieţile pe pământ. Trezeşte-te înainte să fie prea târziu şi cere-I lui Dumnezeu să-ţi arate cum calea Lui este calea sacrificiului. Cine are urechi de auzit, să audă.

Traducerea în limba română: Maria Magdalena

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: