În Iad nu există îndurare – Zac Poonen

by
 

Cuvântul Săptămânal, Mai 2012 (1)

Christian Fellowship Church, Bangalore, India

http://www.cfcindia.com

————————————————————

În Iad nu există îndurare – Zac Poonen

 

În esenţă, credinţa înseamnă să credem că Dumnezeu încă ne iubeşte. El nu iubeşte păcătoşenia noastră. Nu doreşte ca noi să mai rămânem în starea de păcat. El este ca un tată care vede bolile copilului său şi urăşte acele boli, însă îşi iubeşte copilul. Gândiţi-vă la o mamă care-şi vede copilul plin de lepră sau bolnav de tuberculoză. Acea mamă îşi iubeşte foarte mult copilul, dar urăşte acele boli din toată inima ei.

Dumnezeu îi iubeşte pe păcătoşi, dar El urăşte păcatul lor. Pe crucea de la Calvar vedem dragostea lui Dumnezeu pentru păcătoşi şi ura Lui faţă de păcat. Dragostea Lui pentru păcătoşi se vede în aceea că El L-a dat pe Isus să moară pe cruce pentru noi. Ura faţă de păcat se vede în întoarcerea Feţei Lui de la Isus, când Isus a purtat păcatul lumii pe cruce.

Oamenii întreabă, uneori, cum se face ca un Dumnezeu al dragostei să poată trimite oameni în Iad. Cum este Iadul? Iadul este un loc pe care Dumnezeu l-a părăsit de tot – un loc unde Dumnezeu nu poate fi găsit. Acest pământ n-a fost părăsit de Dumnezeu. Tocmai de aceea încă mai există atât de multă bunătate şi frumuseţe pe acest pământ.

Uitaţi-vă la frumuseţea creaţiei, de exemplu. Remarcaţi decenţa şi bunătatea care există în multe fiinţe umane. Demonii ar vrea să posedeze TOATE fiinţele umane, dar ei sunt incapabili de aceasta, căci Dumnezeu a pus un zid ocrotitor în jurul oamenilor, astfel că demonii nu pot face ce vor. Tot îndurarea lui Dumnezeu este şi aceea care dă omului sănătate, prosperitate şi multe alte mulţumiri. Toate aceste binecuvântări sunt date de Dumnezeu atât oamenilor buni, cât şi celor răi. Toate acestea dovedesc faptul că Dumnezeu nu a părăsit această lume. Dar Iadul nu este aşa. În Iad nu mai există nicio îndurare – pentru că Iadul este într-adevăr un loc părăsit de Dumnezeu.

În mulţi oameni neîntorşi la Dumnezeu găsim bunătate, pentru că influenţele lui Dumnezeu sunt încă peste ei. Dar odată ajunşi în Iad, aceiaşi oameni vor deveni la fel de răi ca diavolul însuşi – deoarece îndurarea lui Dumnezeu nu va mai fi peste ei.

În Iad, oamenii vor experimenta pentru prima dată cum este să fii total părăsit de Dumnezeu. Este ceea ce Isus a trăit pe cruce. În timpul acelor trei ore de întuneric, pe cruce fiind, Isus a experimentat Iadul, când Dumnezeu realmente Îl părăsise. Acolo vedem cât de mult urăşte Dumnezeu păcatul.

Care este, deci, răspunsul? Poate un Dumnezeu al dragostei să trimită oameni în Iad? Răspunsul la această întrebare se află în răspunsul la următoarea întrebare: A putut un Dumnezeu al dragostei să-L dea pe propriul Său Fiu să se confrunte cu Iadul pe cruce, când păcatul lumii era asupra Lui? Dacă El a putut face aceasta, atunci El îi poate trimite şi pe oameni în Iad. Un Dumnezeu al dragostei Îşi va întoarce faţa de la aceia care persistă în păcat, care-I spun lui Dumnezeu: „N-am de gând să Te ascult. Mi-am ales propriul drum şi voi merge pentru totdeauna pe el.”

Biblia spune în Proverbe 29:1 (parafrazat): „Un om care este corectat de multe ori şi refuză să accepte corecţia va fi într-o zi distrus pe neaşteptate şi nu va mai avea o altă şansă.” Dacă un om refuză de fiecare dată invitaţiile de dragoste ale lui Dumnezeu, el se află într-un pericol real. Acum, eu nu vreau ca vreunul sau vreuna dintre voi, fraţi şi surori care sunteţi extrem de sensibili, sau sensibile, să vă simţiţi condamnaţi auzind aceasta – căci versetul de mai sus n-a fost scris pentru cei care cad în păcat, ci să-i avertizeze pe aceia care doresc să rămână în el. N-a fost scris pentru cei care încearcă să trăiască în curăţie dar care continuă să cadă. A fost scris pentru răzvrătiţi, care-L sfidează pe Dumnezeu şi doresc să continue să păcătuiască. Cum poţi şti dacă eşti sau nu un răzvrătit? Este foarte uşor de aflat. Întreabă-te doar dacă ai vreo dorinţă să te pocăieşti şi să te întorci la Dumnezeu? Dacă în tine se află şi cea mai mică dorinţă de a te întoarce la Dumnezeu şi de a-L iubi, atunci aceasta dovedeşte că Duhul Sfânt încă lucrează în viaţa ta şi că Dumnezeu caută să te atragă la El. Poţi fii un eşec, dar nu eşti un răzvrătit. Există o diferenţă imensă între unul care cade şi unul care se răzvrăteşte.

Traducerea în limba română: Maria Magdalena

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: