Merkel vrea o uniune politica in Europa, cu tarile dispuse sa participe

by

Cancelarul german Angela Merkel a declarat joi dimineata ca si-ar dori sa lucreze la o “uniune politica” in Europa, acceptand chiar si ideea unei Europe cu doua viteze in cazul in care unele tari blocheaza activitatea.

“Avem nevoie de mai mult in Europa (…) de un buget comun (…), si avem nevoie de mai presus de toate o uniune politica”, a spus Merkel la televiziunea publica germana. Dar “nu trebuie sa ramanem blocati, pentru ca una sau alta (dintre tari) nu vrea sa ne urmeze”, a spus oficialul german.

Totodata, Angela Merkel a incercat sa tempereze asteptarile din partea summitului Uniunii Europene planificat pentru sfarsitul lunii iunie, spunand ca acesta nu va reusi sa rezolve totul dintr-o data.

Doamna Merkel a spus ca “un singur summit nu poate rezolva dintr-o data totul”, adaugand ca vrea sa propuna, la summitul din iunie, un plan pentru crearea unei uniuni politice.

Declaratiile sale vin dupa o convorbire telefonica cu presedintele american Barack Obamacu care a discutat despre necesitatea unor masuri de consolidare a Zonei Euro, potrivit unui  comunicat al Casei Albe.

Doamna Merkel se intalneste joi la pranz cu premierul britanic DavidCameron, cu care ea ar trebui sa discute criza din Zona Euro, scrie AFP.

sursa: HotNews
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: