Condiţia oamenilor lui Dumnezeu depinde de liderii lor – Zac Poonen

by

Cuvântul Săptămânal, Septembrie 2012 (4)

Christian Fellowship Church, Bangalore, India

http://www.cfcindia.com/romanian

————————————————————

Condiţia oamenilor lui Dumnezeu depinde de liderii lor –

Zac Poonen

În cartea 1 Împăraţi vedem că se începe cu David, omul după inima lui Dumnezeu, şi se termină cu Ahab, cel mai rău împărat să fi domnit peste Israel vreodată. Israel începe ca o naţiune puternică şi sfârşeşte ca o naţiune divizată şi cu mulţi împăraţi răi stăpânind peste ambele împărăţii – în special peste Israel.

Condiţia oamenilor lui Dumnezeu depinde în mare măsură de spiritualitatea sau lipsa acesteia în liderii lor. Ori de câte ori Israel a avut un lider evlavios, ei au înaintat în mod evlavios. Când au avut un lider carnal, s-au îndepărtat de Dumnezeu îndreptându-se înspre pofte trupeşti. Marea nevoie printre oamenii lui Dumnezeu a fost întodeauna aceea de lideri evlavioşi.

Isus s-a uitat la mulţimi în vremea Lui şi le-a văzut ca oi fără păstor. Le-a spus ucenicilor să se roage ca Dumnezeu să scoată păstori în mijlocul oamenilor Lui (Matei 9:36-38). Când Dumnezeu se uită astăzi la bisericile din India, El vede aceeaşi nevoie de lideri evlavioşi. Aşa că provocarea care ni se adresează nouă este să satisfacem inima lui Dumnezeu în generaţia noastră prin a fi acel tip de bărbaţi şi femei pe care El îi caută.

În fiecare generaţie Dumnezeu are nevoie de lideri evlavioşi. Nu ne putem baza pe înţelepciunea liderilor generaţiei anterioare. David nu ar fi putut domni peste Israel pentru totdeauna. El avea să moară şi altcineva avea să-l înlocuiască. Ce avea să devină Israel a depins de ce fel de persoană va fi noul rege.

Dumnezeu ridică un om credincios să înceapă o lucrare într-o generaţie. El îmbătrâneşte şi moare. Vor avea liderii generaţiei următoare doar cunoştinţa şi doctrina fondatorului, dar nu şi evlavia şi cunoşterea de Dumnezeu? Atunci acei oameni se vor îndepărta cu siguranţă. Dumnezeu are nevoie de oameni ca David şi Debora în ziua de azi.

Traducerea în limba română: Rebeca Thomas

Lasă un comentariu