Distruge fortareata lui Satan din mintea ta – Zac Poonen

by

Cuvântul Săptămânal, Februarie 2013

Christian Fellowship Church, Bangalore, India

http://www.cfcindia.com/romanian

————————————————————

Distruge fortareata lui Satan din mintea ta – Zac Poonen

Cand David il vede pe Goliat amenintand Israelul, sa observam adanca lui grija pentru gloria Numelui lui Dumnezeu si onoarea poporului lui Dumnezeu: “Cine este Filisteanul acesta, acest netaiat imprejur ca sa ocarasca ostirea Dumnezeului celui viu?” (1 Sam 17:26). Spre deosebire de israelitii care erau la fel de necredinciosi ca stramosii lor, care ratacisera in pustiu timp de 40 de ani, David stia ce facuse Dumnezeu uriasilor cananiti prin Iosua si Caleb. Asa ca s-a oferit sa se lupte cu Goliat.Cand Saul a ras de David spunand ca era prea tanar (David avea probabil 17 ani), David ii istoriseste lui Saul cateva situatii din viata lui personala, pe care nu le spusese nimanui – nici macar parintilor lui. I-a spus lui Saul “Robul tau pastea oile tatalui sau. Si cand un leu sau un urs venea sa ii ia o oaie din turma, alergam dupa el, il loveam si-i smulgeam oaia din gura. Daca se ridica impotriva mea, il apucam de falca, il loveam si-l omoram. Asa a doborat robul tau leul si ursul.” (1 Sam 17:34-36). David stia ce stiuse si Samson cand Duhul a venit peste el. Dupa ce Samuel l-a uns, David a simtit ca Dumnezeu il va ajuta, la fel cum il ajutase pe Samson. Si Dumnezeu a facut-o.

Cati pastori din Israel s-ar duce dupa un leu doar ca sa salveze viata unui mielusel mititel? Cand Dumnezeu a vazut grija pe care David o avea pentru cel mai mic miel din turma lui, El a decis ca David era potrivit pentru a pastori Israelul. Cand Satana il captureaza pe un frate mai slab, este datoria pastorului sa se duca dupa Satana in batalia spirituala si sa salveze acest frate din stransoarea lui Satan. Acesta este tipul de pastor pe care Dumnezeu il cauta astazi.

Aceasta istorisire ne invata si ca trebuie sa ucidem dusmanii din viata noastra mai intai, pentru ca mai apoi sa putem sa ii tinem piept lui Goliat public. Daca nu ai invins leul si ursul din viata ta privata, nu-ti imagina ca Dumnezeu te va chema sa ii tii piept lui Goliat in public. Multi si-ar dori sa aiba o lucrare publica care sa distruga fortareata lui Satan. Dar inainte de toate trebuie sa inceapa cu distrugerea fortaretelor lui Satan din mintea lor. Trebuie sa arate grija fata de numele lui Dumnezeu si pentru mielusei mai intai in privat.

Saul i-a spus lui David ca macar sa imbrace armura lui (a lui Saul). Aceasta i-ar oferi o oarecare protectie in fata lui Goliat. Oare David urma sa isi puna increderea in armura lui Saul sau in Dumnezeu? In final, David a dat jos armura si a mers la lupta increzandu-se doar in Dumnezeu. I-a spus lui Goliat “Tu vii impotriva mea cu sabie, cu sulita si cu pavaza; iar eu vin impotriva ta in Numele Domnului ostirilor, in Numele Dumnezeului ostirii lui Israel, pe care ai ocarat-o” (v 45). Astfel l-a ucis pe Goliat cu o singura piatra si a folosit sabia lui Goliat pentru a-i taia capul.

Asa trebuie sa mergem si noi impotriva lui Satan astazi. Si Dumnezeu foloseste chiar armele lui Satan (sabia lui Goliat) pentru a-l distruge. “Prin moarte, El a nimicit pe cel ce are puterea mortii, adica pe diavolul” (Evrei 2:14). Odata Goliat ucis, ceilalti filisteni au fugit (1 Sam 17:51). Asta ne invata ca, odata ce ucidem uriasul-pacat din viata noastra (“pacatul care ne infasoara asa de lesne” – Evrei 12:1) ne vom da seama ca multe alte pacate din viata noastra au fost cucerite.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: