Ai platit datoria aceasta? – Zac Poonen

by

Cuvântul Săptămânal, Februarie 2013

Christian Fellowship Church, Bangalore, India

http://www.cfcindia.com/romanian

————————————————————

Ai platit datoria aceasta? – Zac Poonen

Nu toate datoriile au de-a face cu banii. Cand citim Romani 13:8 corelat cu versetul anterior (Rom 13:7), realizam ca a da cinste, repect si acultare sunt datorii pe care le am unii fata de altii.

Parintii:Copiii trebuie sa isi asculte parintii atata vreme cat locuiesc acasa. Dar trebuie sa ii cinsteasca atata vreme cat acestia sunt in viata (Efeseni 6:1-3). Cinstirea parintilor nu este o favoare pe care le-o acordam, ci o datorie pe care o avem fata de ei pe tot parcursul vietii.

Sotii si sotiile: Sotiilor li se porunceste sa isi respecte barbatii si sa le fie supuse (Efeseni 5:22,23). Aceasta este o datorie pe care fiecare sotie o are fata de sotul ei. Si sotilor li se porunceste sa isi iubeasca sotiile (Efeseni 5:25,33). Si aceasta este o datorie pe care sotii o au fata de sotiile lor pe viata.

Toti oamenii:Ni se porunceste sa cinstim pe TOTI oamenii (1 Pet 2:17). Aceasta este o datorie pe care o avem fata de TOTI oamenii – saraci sau bogati. Orice credincios care vorbeste nerespectuos unei alte persoane nu se supune acestei porunci si este, prin urmare, datornic. Trebuie sa se achite de aceasta datorie cerandu-si iertare – atat de la Dumnezeu cat si de la persoana in cauza.

Multumire pentru lucrarea spirituala

In sfarsit: Avem o imensa datorie de a fi multumitori fata de cei care ne-au sluhit spiritual. Ni se porunceste in mai multe pasaje din Noul Testament sa apreciem, sa ne exprimam multumirea si cinstea fata de cei care ne-au slujit in Numele Domnului si a caror lucrare ne-a binecuvantat.

“Va rugam fratilor, sa sa priviti bine pe cei ce se ostenesc intre voi, care va carmuiesc in Domnul si care va sfatuiesc. Sa-i pretuiti foarte mult, in dragoste, din pricina lucrarii lor.” (1 Tes.5:12,13).

Aceasta este o datorie foarte usor de achitat. Si totusi majoritatea credinciosilor nu o platesc niciodata. Ei ii cinstesc si apreciaza pe doctorii care i-au tratat si vindecat mult mai mult decat ii cinstesc si apreciaza pe cei prin a caror lucrare spirituala au fost binecuvantati. Aceasta dovedeste clar ca ei pretuiesc mai mult sanatatea fizica decat pe cea spirituala.

Sa cautam din toata inima sa traim mereu liberi de orice fel de datorie.

Sa nu datorati nimanui nimic.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: