Saptamana mare – Luni. Guest post Ligia-Gabriela Janik

by

Incepand cu prima zi de saptamana in care Domnul Isus a intrat calare pe un magarus in Ierusalim si pana la inviererea Sa din morti, aceasta saptamana in mod traditional a fost numita Saptamana Patimilor sau Saptamana cea Mare….
……A doua zi luni, Domnul Isus s-a intors la Templu si a gasit curtea templului plina de negustori si schimbatori de bani care realizau un mare castig din schimbarea monedelor evreiesti pe banii pagani. Isus i-a alungat si a rasturnat mesele lor pline cu marfuri de negot si monede.

Aceasta este a doua oara cand Isus a intrat in Templu si l-a curatat de necuratie. Cei ce poarta numele Domnului Isus Hristos trebuie sa stie ca fatarnicia, lacomia, interesul personal, imoralitatea si necuviinta in casa lui Dumnezeu si in inimile noastre va aduce judecata si dreapta indignare ale lui Dumnezeu. Hristos este Domnul Bisericii Sale si cere ca ea sa fie o “Casa de rugaciune”

Casa lui Dumnezeu este o casa de rugaciune, un loc in care credinciosii sa se intalneasca cu El, sa se smereasca la picioarele Lui, ca si odinioara Maria cea care i-a uns picioarele cu nard mirositor, sa-L slujeasca in devotiune spirituala in rugaciune si inchinare. De aceea Templul lui Dumnezeu nu trebuie profanat, transformat in mijloc de propasire sociala, de castig banesc sau divertisment.

Inima noastra poate deveni o locuinta pentru Duhul Sfant al lui Dumnezeu, atat timp cat in ea nu domneste imoralitatea, fatarnicia, interesul personal, sau necuviinta. Oridecate ori Casa lui Dumnezeu si inima noastra sunt folosite in alte scopuri decat cel al slujirii Domnului, atunci ele devin o pestera de talhari.

Se ridica o intrebare asupra acestui gest pe care l-a facut Domnul Isus. De ce a facut El lucrul acesta? Acest gest este urmat de o serie de motive:

1. Cea mai mare grija a Domnului Isus este pentru sfintirea si sinceritatea plina de evlavie in biserica Sa.

2. Inchinarea in biserica trebuie sa fie facuta in Duh si-n Adevar. Biserica trebuie sa fie un loc al rugaciunii si comunicarii cu Dumnezeu.

3. Hristos v-a osandi pe toti cei care folosesc biserica, Evanghelia sau Imparatia Sa pentru castig si slava personala sau pentru auto-promovare.

4. Dragostea sincera pentru Dumnazeu si scopul Sau mantuitor pentru oameni va naste o dorinta mistuitoare in inimile noastre pentru casa si Impartia lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, asemanarea cu Hristos implica intoleranta fata de pacatul din biserica si inimile noastre.

Ziua de luni in care Domnul Isus a intrat in Templul Sau si l-a curatit, ridica o intrebare in inimile noastre. Cum ne comportam noi in Casa Sa de Rugaciune?. Intram cu smerenie si teama in casa Sa, sau suntem plini de ignoranta si pasivitate? Avem acea atitudine de piosenie in Templul Sau sau il comparam cu un loc de relaxare?. Un loc unde mergem la biserica, stam doua-trei ore pe un scaun ascultand o predica frumoasa care ne incanta urechile, vizionam un spectacol frumos apoi plecam relaxati acasa?. Pentru ce si cum intram noi in Casa lui Dumnezeu de Rugaciune? Este intrebarea pe care orice copil al lui Dumnezeu trebuie sa si-o puna. Si El sa ne ajute pe fiecare ca scopul nostru pentru care mergem la Casa lui de Rugaciune sa fie unul singur: Inchinarea in Duh si-n Adevar. El sa ne binecuvinteze pe fiecare ca sa ne dam seama de importanta Templului Sau. Indiferent daca aceasta este Templul Sau sau este inima noastra.

Cu dragoste frateasca , Ligia-Gabriela Janik

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: