Saptamana Patimilor- Marti. Guest post.

by

 1. Saptamana aceasta parcurgem pas cu pas ultimele zile si evenimente care au avut loc in viata Domnului Isus aici pe pamant. Sunt ultimele Lui zile. Sunt evenimente de foarte mare importanta in lumea crestina. Aceste evenimente din viata Domnului sunt clipe pretioase pentru toti copii Sai care iubesc si asteapta revenirea Sa pe norii Cerului. Niciodata nu vei putea sa intelegi jertfa suprema a dragostei lui Dumnezeu daca nu vei putea intelege si pretui aceste ultime zile din viata Mantuitorului nostru. Sunt momente pe care incercam sa le intelegem si sa le aplicam in viata noastra de zi cu zi.
  Am calatorit impreuna in casa prietenilor Sai: Maria, Marta si Lazar cel inviat. Apoi am fost alaturi de El si de prietenii Lui in casa din Betania, in timp ce sarbatoreau in mod traditional Sabatul. A fost ultimul Sabat al Domnului pe care l-a petrecut in trupul acesta pamantesc cat si in casa Mariei.
  Apoi, in prima zi a saptamanii, duminica, L-am vazut pe Domnul Isus calare pe un magarus calatorind spre Ierusalim. In timp ce poporul ii strigau “Osana” si-i asternea ramuri de finic si haine la picioare, Domnul nostru a intrat in toata splendoarea si maretia in Ierusalim
  Luni, Domnul Isus intrand in templul din Ierusalim si vazand nelegiuirile care se faceau in acel loc acolo, a rasturnat mesele negutatorilor din curtea templului. Prin exemplul Sau, am invatat ca Templul este o casa de rugaciune si nu o “pestere de talhari”.
  Dar calatoria Domnului nostru continua si astfel in ziua de marti din pricina celor intamplate cu o zi inainte in templu, fariseii si carturarii s-au intaratat impotriva Lui.

  Ziua de marti a fost ziua controverselor si a pildelor. Ioan 20:1 scrie” Intr-una din aceste zile, cand Isus invata norodul in templu si propovaduia Evanghelia, au venit deodata la El preotii cei mai de seama, carturarii cu batranii.”

  Acesti preoti, carturarii si batranii au venit la Domnul Isus sa-l ispiteasca si sa-I gaseasca vreo vina. Dar lui Isus nu i s-a putut gasi nici o vina si de aceea, stiind ca El este Fiul lui Dumnezeu, au cautat sa-L omoare. Ei nu vroiau sa fie cineva mai intelept decat ei si astfel sa piarda influenta asupra poporului. ….Oh, si cate cazuri de acest gen nu intalnim si la ora actuala….
  In Ierusalim, Domnul Isus a evitat capcanele intinse de preoti. Pe muntele Maslinilor care predomina Ierusalimul, El a vorbit in pilde si a prevenit poporul cu privire la farisei. Fariseii erau acei oameni care spuneau cu gura ca ei cred in Hristos dar in inimile lor nu simteau nimic pentru Mantuitor. El a prevestit distrugerea marelui templu a lui Irod si a vorbit apostolilor despre evenimentele viitoare incluzand propria sa revenire.
  Domnul Isus a vorbit apoi ucenicilor si le-a spus:  vegheati dar in tot timpul si rugati-va, ca sa aveti putere, sa scapati de toate lucrurile acestea care se vad si sa stati in picioare inaintea Fiului Omului.
  Cei ce doresc sa-L urmeze pe Hristos trebuie sa se pazeasca de pacat si sa se roage ca dragostea lor fata de Hristos sa nu se micsoreze. Prin rugaciunea adusa inaintea Tatalui Ceresc vor primi har si putere pentru a inainte in credinta si neprihanire in Isus Hristos. Doar prin aceasta staruinta veti putea scapa de toate lucrurile ingrozioare care vor veni peste lume in zilele din urma.
  Fariseilor si carturarilor, neplacandu-le aceste cuvinte din partea Mantuitorului, ei cautau cu orice pret sa puna mana pe El si sa-L omoare. Oare de cate ori pacatul nu distruge inimile si minte oamenilor facandu-i ca pentru tot felul de lucruri marunte sa se indeparteze de Domnul Isus?
  Domnul Isus a fost constient ca fiinta umana pe care a creat-o, desi il iubeste si are inima predata Lui, totusi, din pricina nevegherii aluneca uneori de pe cale. Oare cati nu au simtit in inima lor ca, desi il iubesc si il urmeaza pe Domnul Isus , totusi constiinta lor ii avertizeaza ca au pacatuit inaintea Lui? Daca acei fariseii in ultimul moment s-ar fi cait si intors la Dumnezeu din toata inima, sufletul lor ar fi fost mantuit… Dar ei au continuat sa-si satisfaca propriile lor ambitii. Ambitii ce proveneau dintr-o lume pacatoasa si murdara. Vestea cea buna este ca, desi intr-o zi de marti carturarii se sfatuiau intre ei sa-L omoare, Domnul Isus alesese mai de dinainte sa mearga de buna voie sa fie crucificat pentru pacatele mele. Eu stiu, sunt ferm convinsa ca prin jertfa lui, indiferent de gravitatea si multimea pacatelor mele, prin jertfirea pe cruce Domnul Isus le-a luat asupra Lui si le-a aruncat in marea uitarii ca sa nu-si mai aduca aminte in veci de ele.  Aceasta siguranta doreste sa o ai si tu! Ceea ce trebuie retinut este ca Domnul Isus nu a fost jertfit pe cruce pentru ca asa s-au sfatuit si hotarat marii preoti intre ei. Domnul Isus s-a lasat crucificat pentruca acesta a fost planul Sau primordial cu care a venit in aceasta lume. Hotararea crucificarii Lui a fost luata in ceruri si nu pe pamant intre marii preoti. El doreste sa fii eliberat de pacat, de aceea fara ca nimeni sa-I ceara, El a hotarat mai dinainte sa moara pe cruce pentru noi. Multumim lui Dumnezeu pentru dragostea de mare pret pe care si-a aratat-o si sa ne ajute sa nu calcam niciodata sangeleLui in picioare
  Cu aceeasi dragoste, Ligia-Gabriela Janik
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: