Saptamana patimilor – Joi. Guestpost, Ligia-Gabriela Janik

by

JOI…..

Isus, simtind ca a sosit ceasul sa fie rastignit, a vrut sa serveasca ultima cina de Pasti impreuna cu toti ucenicii Lui.
In camera de sus, in timpul servirii cinei, Isus s-a pregatit pe Sine si pe ucenicii Sai pentru evenimentul mortii sale. In timpul cinei, Domnul Isus descopera pe vanzator zicandu-i: ” Fiul omului, negresit, se duce dupa cum este scris despre El, dar vai de omul acela, prin care este vandut Fiul Omlui. Mai bine ar fi fost pentru El sa nu se fi nascut.”
Domnul Isus apreciaza viata dintr-o perspectiva spirituala si vesnica. El spune ca e mai bina pentru cineva ca sa nu se fi nascut, decat sa nu-L primeasca pe Isus ca Domn si Mantuitor, atragandu-si astfel osanda vesnica in iad.

“Dupa ce a spus Domnul aceste cuvinte, ucenicii se uitau unii la altii, si nu intelegeau despre cine vorbeste”.
Este important de observat ca ucenicii nu au observat nici macar odata dublul rol pe care-l juca Iuda. Acest rol fiind cel de tradator al Domnului Isus cat side  ucenic al sau. Acesta isi mascase fatarnicia cu multa iscusinta. Chiar si astazi exista in biserica de aceia care apar in afara neprihaniti, insa in inima lor nu au o credinta adevarata.
Domnul Isus a dat masei de Pasti o noua semnificatie. Domnul Isus a spus ca Sangele si Trupul Sau este Sangele Legamantului celui nou. De aceea a venit Domnul Isus, ca sangele Lui sa se verse pentru noi, ca sa ne aduca iertarea pacatelor si mantuirea. Moartea Lui pe cruce a incheiat un nou legamant intre Dumnezeu si toti cei care-L primesc pe HRistos ca Domn si Mantuitor. Cei care se pocaiesc de pacatele lor si se intorc la Dunmezeu prin credinta in Isus Hristos vor fi iertati si eliberati de sub puterea lui Satan, vor primi o viata spirituala noua, vor fi facuti copii ai lui dumnezeu, vor fi botezati si vor avea trecere inaintea Lui oricand pentru a primi mila, har, putere si ajutor.
Painea si Potirul au reprezentat Trupul Sau, care avea curand sa fie sacrificat si Sangele Lui care avea sa fie varsat . Dupa cina, Domnul Isus a plecat in gradina Ghetismani cu ucenicii Sai pentru a se ruga.
O durere sfasietoare ii cuprinsese sufletul si lacrimi amare se rostogoleau pe obrajii Lui. Venise timpul, ceasul despartirii de ucenicii Sai cu care umblase in lume. Se apropia ceasul dezbracarii de trupul acesta pamantean si sa-Si reia locul in slava Sa cereasca in intr-un trup de o frumusete desavarsita. Dar mai intai avea sa treaca prin cele mai crunte si oribile chinuri, deoarece rautatea lui stan este fara limita si mila. In curand avea sa se dezlantuie tot iadul asupra Lui facandu-L sa renunte la dragostea Sa mareata si la scopul pentru care venise in aceasta lume.
Te-ai gandit vreodata unde am fi ajuns daca Domnul Isus in apogeul chinurilor s-ar fi dat jos de pe cruce renuntand la planul Sau?
Dar mii de multumiri sa-I aducem lui Dumnezeu ca indiferent cate de grele torturi il asteptau pe Isus El nu a renuntat si a indurat chinul, batjocura, bataia, despartirea de Tatal pentru mine, pentru tine, si pentru lumea intreaga.
Merita tot respectul, adoratia si veneratia noastra.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: