Dumnezeu are nevoie de lideri evlaviosi in fiecare generatie – Zac Poonen

by

img_brozac

1 Imparati incepe cu David, omul dupa inima lui Dumnezeu, si se incheie cu Ahab, cel mai rau rege care a domnit vreodata in Israel. Israel incepe ca o natiune puternica si sfarseste ca o natiune divizata si cu multi regi rai domnind asupra celor doua imparatii – in special asupra Israelului.

Starea poporului lui Dumnezeu depinde in mare masura de spiritualitatea sau lipsa ei in lideri. Cand Israel a avut un lider evlavios, acestia au inaintat pe cai evlavioase. Cand au avut un lider firesc, s-au indepartat de Dumnezeu pe cai firesti.

Intodeauna a existat nevoia de lideri evlaviosi in poporul lui Dumnezeu. Isus S-a uitat la multimile din timpul Lui si le-a vazut ca oi fara pastor. Le-a spus ucenicilor sa se roage ca Dumnezeu sa ridice slujitori in poporul Lui (Matei 9:36-38).

Cand Dumnezeu Se uita la bisericile din lume astazi, vede aceeasi nevoie de lideri evlaviosi. Provocarea pentru noi este sa satisfacem inima lui Dumnezeu in generatia noastra fiind genul de barbati si femei pe care Dumnezeu ii cauta.

Dumnezeu are nevoie de lideri evlaviosi in fiecare generatie. Nu putem depinde de intelepciunea liderilor din generatiile anterioare. David nu putea domni peste Israel pentru totdeauna. El urma sa moara si altcineva trebuia sa preia conducerea. Ceea ce devenea Israelul depindea de tipul de persoana care l-ar fi urmat ca rege.

Dumnezeu ridica un om evlavios pentru a incepe o lucrare intr-o generatie. Acesta imbatraneste si moare. Oare liderii generatiei urmatoare vor avea doar cunostina si doctrina fondatorului, dar nu si evlavia si cunoasterea de Dumnezeu? Atunci oamenii vor merge cu siguranta pe cai gresite.

http://www.cfcindia.com/romanian/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: