Nevoia de descoperire si de putere – Zac Poonen

by
Nevoia de descoperire si de putere – Zac Poonen
(The Need for Revelation and Power)
In Efeseni 1:17,18, Pavel s-a rugat pentru credinciosii din Efes sa primeasca descoperire prin Duhul Sfant. La sfarsitul acestei prime jumatati din Efeseni, in capitolul 3:16, Pavel se roaga ca ei sa primeasca putere de la Duhul Sfant. Acestea sunt cele doua mari nevoi ale noastre – descoperire si putere. Doar Duhul Sfant ni le poate da pe amandoua. Intreaga viata crestina depinde de Duhul Sfant. Mai intai, Duhul ne da descoperire cu privire la ceea ce a facut Dumnezeu pentru noi in Hristos. Apoi ne da putere sa umblam vrednic de chemarea noastra, ascultand de tot ceea ce ne-a invatat Domnul.

In Efeseni 3:18, 19 vedem ca putem experimenta largimea si lungimea si inaltimea si adancimea dragostei lui Hristos (sunt patru dimensiuni aici si aceasta depaseste cunoasterea umana!!!) – doar impreuna cu TOTI sfintii. Nu putem sa pricepem dragostea lui Hristos de unii singuri. Avem nevoie de ceilalti membri ai Trupului lui Hristos. Mai mult, avem nevoie de TOTI membri Trupului lui Hristos, nu doar de cei din cercul nostru mic. De aceea inimile noastre trebuie sa fie deschise fata de TOTI credinciosii, chiar si fata de cei care nu sunt de acord cu noi, si chiar fata de cei pe care noi ii consideram putin extremisti. Poate ca n-am putea lucra cu toti si cu siguranta nu ne putem intalni cu toti pe acest pamant. Insa inimile noastre trebuie sa fie deschise pentru toti copiii lui Dumnezeu. Inimile noastre trebuie sa aiba loc pentru tot atat de multi frati si surori care sunt copiii lui Dumnezeu – atat barbari cat si educati.

De aceea trebuie sa fim deschisi sa citim scrierile TUTUROR oamenilor evlaviosi – nu doar cele ale autorilor nostri preferati. Dati-mi voie sa va avertizez ca am intalnit foarte, foarte putini credinciosi care au o asemenea inima deschisa. Dar acestia sunt acei putini care sunt cu adevarat bogati spiritual. Restul continua drumul cu atitudinea lor lovita de saracie, sectariana si traiesc si mor ca farisei, pierzand bogatia care ar fi putut fi a lor daca ar fi trait indeajuns de smeriti incat sa-i primeasca pe toti aceia pe care i-a acceptat Dumnezeu.

Sa meditam atent la primele trei capitole din Efeseni si sa Ii cerem Duhului Sfant sa ne dea descoperire asupra acestor adevaruri glorioase. Odata ce ai primit descoperire, vei fi gata sa cauti puterea Duhului pentru a trai o viata victorioasa, plina de curatie, umilinta si dragoste. Atunci vom putea sa dam la o parte orice cuvant stricat din vorbirea noastra si ORICE manie si ORICE amaraciune din inimile noastre (Ef 4:29,31).

Atunci sotiile vor putea sa se supuna sotilor lor asa cum biserica se supune lui Hristos, si sotii vor putea sa-si iubeasca sotiile asa cum Hristos a iubit biserica (Ef 5:22,25). Atunci vom putea sa ii tinem piept diavolului mereu (Ef 6:11-13). Si atunci vom avea puterea sa „urmam pilda lui Dumnezeu” (Ef 5:1).

Dumnezeu poate sa faca in noi si prin noi mult mai mult decat putem sa cerem sau sa ne imaginam noi.

A Lui sa fie toata gloria (Ef 3:20,21).

Va urez tuturor un an fericit!

Advertisements

2 Responses to “Nevoia de descoperire si de putere – Zac Poonen”

 1. Eliza Says:

  Buna seara,
  Ceea ce va scriu nu are neaparat legatura cu ceea ce a-ti scris dvs.
  Intr-adevar este foarte frumos ceea ce spuneti si este foarte mult adevar in cuvintele dvs…Eu lucrez in Germania de cateva luni si pur si simplu doresc sa am cartea care a aparut pe anul 2014, la Biserica Baptista, ceea cu invataturile zilnice…
  Samanta buna – pe 2013 o am, am citit-o si mereu citesc la ea, m-a ajutat foarte mult si de aceea imi doresc mult si cea pe 2014…
  Mai raman in Germania probabil 3-4 luni…si daca nu este o problema si o prea mare complicatie, m-am gandit ca poate este posibil s-o procur aici.
  Va multumesc foarte mult si sper sa cititi aceste randuri…va doresc toate cele bune, mult succes in ceea ce faceti si Dumnezeu sa va ajute mereu…
  Cu prietenie, Eliza

 2. virgilc Says:

  La adre aceasta puteti comanda samanta buna:
  http://www.gbv.ro/comanda
  Multe binecuvantari,
  virgilc

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: