Transformare zilnica – Zac Poonen

by
Transformare zilnica – Zac Poonen
(Daily Transformation)
In Geneza 1 citim despre re-facerea pamantului corupt, stricat, intunecat si gol. Si cand ajungem la sfarsitul capitolului, acesta devine din nou un pamant frumos. Insusi Dumnezeu S-a putut uita la el si spune “Estefoarte bun”.

Geneza 1 are un mesaj pentru noi toti. Satan a venit in rasa umana si a transformat omul exact cum e scris in v.2- gol, intunecat si fara forma. Am pierdut chipul lui Dumnezeu. Dumnezeu nu il crease pe Adam asa. Adam fusese creat perfect. Insa diavolul a venit si l-a ruinat pe om. Si Dumnezeu a trebuit sa inceapa sa refaca omul.

Astazi Dumnezeu se ocupa de refacerea umanitatii ruinate. Nu conteaza cat de fara forma, intunecat sau gol esti. Geneza 1 ne invata ca Dumnezeu te poate reface. Te poate face atat de perfect incat vei reflecta perfect chipul Lui si Dumnezeu Insusi va putea declara despre tine ca esti “foarte bun”. Acesta este mesajul primului capitol din Biblie.

Dar cum a avut loc acest capitol? Daca intelegi cum s-a intamplat, acelasi lucru poate avea loc si in viata ta.

In fiecare zi Dumnezeu a rostit Cuvantul Sau. El a spus ceva chiar din prima zi. Si a rostit ceva si a doua zi. El a vorbit in fiecare zi. Asta trebuie sa vezi chiar din primul capitol din Biblie – ca Dumnezeul nostru este un Dumnezeu viu care vorbeste. Daca vrei sa fii transformat, cel mai important lucru de care ai nevoie este sa Il auzi pe Dumnezeu cand iti vorbeste. “Omul nu traieste numai cu paine, ci cu orice cuvant care iese din gura lui Dumnezeu” (Matei 4:4) . Asa a planuit Dumnezeu ca omul sa traiasca. Astfel, daca nu Ii ascultam vocea zilnic, nu vom fi transformati.

Trebuie sa dezvoltam obiceiul de a Il auzi pe Dumnezeu. Dumnezeu vorbeste in fiecare zi. Insa majoritatea credinciosilor nu Il aud. Nici macar aceia care citesc Biblia zilnic, nu Il aud pe Dumnezeu. A-L auzi pe Dumnezeu nu este acelasi lucru cu a citi Biblia. Poti citi Biblia cum citesti o carte de povesti sau o poti studia cum studiezi o carte de chimie – si sa nu auzi niciodata ce incearca Dumnezeu sa spuna inimii tale.

Un alt lucru pe care il vedem aici (in Geneza 1:2) este ca Duhul lui Dumnezeu Se misca pe deasupra apelor. Dupa ce Il auzi pe Dumnezeu vorbind trebuie sa Il lasi pe Duhul Sfant sa Se miste pe deasupra ta. Doar atunci poti fi transformat. Vedem ca Duhul lui Dumnezeu lucreaza impreuna cu Cuvantul lui Dumnezeu inca de la inceput. Doar Duhul Sfant poate schimba omul. A fost lucrarea Cuvantului lui Dumnezeu si a Duhului Sfant care a adus schimbare si frumusete pamantului haotic.

O nevoie mare in crestinism astazi este nevoia de balanta. Multi credinciosi accentueaza studierea Cuvantului lui Dumnezeu, dar nu accentueaza dependenta de Duhul Sfant in aceeasi masura. Daca studiezi Cuvantul lui Dumnezeu fara imputernicirea Duhului Sfant, vei fi uscat ca un os si la fel de mort. Altii accentueaza lucrarea Duhului Sfant si neglijeaza Cuvantul lui Dumnezeu si astfel sunt distrasi in emotii, pe care le iau gresit ca fiind lucrarea Duhului Sfant. Ca un tren care a deraiat de pe sine (Cuvantul lui Dumnezeu), acestia fluiera furios si fac mult zgomot, insa sunt intepeniti in noroi si nu inainteaza, pentru ca nu au permis Cuvantului lui Dumnezeu sa ii calauzeasca.

 

sursa: aici.

2 Responses to “Transformare zilnica – Zac Poonen”

  1. petros Says:

    Mai bine v-ati pocai cu adevarat – NU sa dati sfaturi la altii.!!!- De ce nu va placut pita din Romania.??? V-ati dus in Germania sa va imbogatiti.????

  2. virgilc Says:

    Petros, dragul meu, cine te-a suparat?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: