Primul lucru pe care il cere Dumnezeu de la noi este onestitate – Zac Poonen

by
(The First Thing God Requires from Us is Honesty)
Biblia spune in 1 Ioan 1:7 ca nu putem avea partasie cu Dumnezeu daca nu umblam in lumina. Daca umblam in lumina, cu siguranta nu putem ascunde nimic, pentru ca lumina expune tot. Omul care umbla in intuneric este cel care are ceva de ascuns in viata lui.Daca umblam in lumina, viata noastra este o carte deschisa. Atunci putem sa-i invitam pe oameni sa ne examineze vietile private, fisierele de contabilitate si orice altceva. Nu avem nimic de ascuns. Nu inseamna ca suntem perfecti. Nu, ci doar ca suntem onesti.

Primul lucru pe care il cere Dumnezeu de la noi este onestitate, onestitate absoluta. Daca suntem gata sa fim sinceri, multe dintre problemele noastre vor fi rezolvate foarte repede. Vom deveni giganti spirituali daca traim dupa aceasta regula fundamentala de onestitate inaintea lui Dumnezeu si a oamenilor.

Dar vei descoperi ca aceasta este o lupta. Poate spui „Voi lua acest indemn serios. De-acum inainte voi fi onest.” Insa inainte sa se termine saptamana vei descoperi ca esti ispitit sa fii din nou actor si sa cauti mai degraba sa fii laudat de oameni decat de Dumnezeu. Asadar trebuie sa fii hotarat sa duci aceasta lupta si s-o castigi.

Este o mare durere pentru Dumnezeu ca exista asa multi crestini astazi care au fost nascuti din nou de 20, 30 sau 40 de ani si care nu au progresat spiritual pentru ca nu au invatat aceasta lectie fundamentala de a fi onesti. Nu putem progresa daca exista ipocrizie in vietile noastre. Rugaciunile noastre nu sunt ascultate. Putem sa avem intalniri de rugaciune care tin toata noaptea; dar ne irosim timpul. Rugaciunile noastre nu vor fi auzite daca nu scapam de ipocrizie mai intai.

Trebuie sa recunoastem ca adevarata noastra valoare spirituala este ce suntem inaintea lui Dumnezeu si nimic altceva. Starea noastra spirituala nu este determinata de cunostintele noastre biblice, nici de cat de mult ne rugam, nici de cate multe intalniri frecventam, nici de ce spun diaconii sau altii din biserica despre noi. Dimpotriva, intreaba-te: „Ce zice Dumnezeu, care vede toate aspectele vietii mele, despre mine?” Raspunsul la aceasta intrebare este adevarata masura pentru cat de spiritual esti. Trebuie sa ne reamintim zilnic acest lucru, altfel devenim din nou actori.

Imi plac foarte mult cuvintele pe care Isus le-a spus despre Nataneel: „Iata cu adevarat un israelit in care nu este viclesug” (Ioan 1:47). Daca Isus ar putea spune acest lucru despre mine si despre tine, aceasta ar fi o mai mare lauda decat orice altceva. Nataneel nu era perfect. Era imperfect. Insa era onest cu privirile la imperfectiunile lui. Nu a pretins a fi ceva ce nu era. Si aceasta a fost diferenta dintre el si Anania si Safira.

 

sursa: aici.

Advertisements

One Response to “Primul lucru pe care il cere Dumnezeu de la noi este onestitate – Zac Poonen”

  1. andrei Says:

    caut de munca orice email id de mesenger andrei_eu23razvan@yahoo.com pentru mai multe detalii

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: