Cea mai mare colecție de cărți în format electronic a devenit gratuită; De unde o poți descărca

by

Blog de biblioteconomie şi ştiinţa informării

vatican-586x319http://independent.md/cea-mai-mare-colectie-de-carti-format-electronic-devenit-gratuita-de-unde-o-poti-descarca/#.VIqV9clqOvE Cei care vor să aibă acces la o parte din librăria de cărţi şi manuscrise ale Vaticanului în format digital, pot acum să o facă direct din browser. Aproximativ 4.000 de volume au fost scanate şi publicate gratuit pe site-ul oficial al bibliotecii din Vatican, putând fi acum citite de oricine, de oriunde şi de pe orice dispozitiv.
Cărţile au fost scanate de compania NTT DATA, care a realizat şi tehnologia de vizualizare a acestora. Este vorba despre un software care redă imagini la rezoluţii mari, indiferent de tipul dispozitivului utilizat. Proiectul, a cărui dezvoltare a durat patru ani, a debutat iniţial în luna martie.
Atunci a fost pusă la punct infrastructura serviciului, însă abia acum pot vizitatorii să acceseze conţinutul librăriei digitale. Din păcate însă, nu totul este gata. NTT speră să poată adăuga o funcţie de „search” eficientă înainte de finalul lui 2014 şi aşteaptă feedback-ul utilizatorilor…

View original post 105 more words

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: